VÄLKOMMEN TILL

ALPHA & OMEGA SCHOOL

Alpha & Omega School ligger i Nkroful, Ghana. Skolan öppnade sina portar i september 2015 i hyrda lokaler. Sedan dess har det hänt mycket, mark har köpts och en ny dubbel så stor skola har byggts med hjälp av Alpha & Omega Schools Insamlingsstiftelse. Vi har nu slagit upp portar i den nya skolan där våra befintliga 100 elever mellan 0-10 år flyttat, vi har även möjlighet att ta in 100 elever till vilket vi kommer göra i den takt vi hinner anställa lärare och inhandla material till eleverna. 

INSAMLING

Vi du vara med och stödja oss? Det är klart du ska, vi gör världens häftigaste grej så bli en del av familjen! Vi är mycket noga med att var enda krona som du skänker ska gå till något specifikt. Det finns två olika sätt att skänka pengar till oss, antingen så köper du en produkt nedan i shoppen eller så skänker du en valfri summa genom bankkonto eller swish.

  • Om du köper en produkt kommer som bok eller bänk kommer vi att köpa den produkten i Ghana och leverera till skolan som du sedan även kommer få ett kvitto och bild på att vi gjort.

  •  Om du skänker en valfri summa till oss så kommer det pengarna att gå till våra större projekt. Det som vi samlar in pengar nu till är följande.

      

      Skolbuss (60.000 SEK)

      Skolgård (100.000 SEK)

Vi tar inga administrationsavgifter så varenda krona som du skänker går direkt till Alpha & Omega school och gör framtiden ljusare för många barn och familjer.

Bidrag med en valfri summa, just nu går din donation till en 

Skolbuss

Det kan ni göra genom nedanstående alternativ:

Bankgiro

  1.  Donera valfritt belopp en gång eller månadsvis genom autogiro. 

  2. Ange namn och mailadress.

  3. Skicka valda beloppet till:  

5196 - 0599

Swish

1. Donera valfritt belopp

2. Ange namn och mailadress.

3. Skicka valda beloppet till:  

123 232 52 31

Viktigt!

Ange er mailadress i meddelandefältet vid båda betalsätten så att vi kan skicka en donationsbekräftelse till er mail och återkoppla när ert bidrag använts.

Än så länge har vi samlat in

286.000 KR

Om oss

Allt började redan 2009 när Christopher Eslander åkte ner till Ghana för att volontär på en skola i Accra där Michael Kwangberg arbetade som lärare. Diskussionerna om Ghanas skolsystem började redan där och drömmen om att förändra, att skapa en kvalitativ skola för låginkomsttagarna på landsbygden. Christopher åkte hem till Sverige efter ett par månader och Michael blev befordrad till rektor på skolan, men dom fortsatte hålla kontakten.

2015 fick Michael nog av den vinstdrivande skolan i storstaden Accra och Christopher satt hemma i Stockholm redo att dra igång deras dröm. 2015-04-15 slog portarna upp för Alpha & Omega School i den lilla byn Nkroful som ligger ca 6 tim från Accra väster ut nära Elfenbenskustens gräns. 

Skolan öppnades i hyrda lokaler med plats för ca 100 elever. Målet har hela tiden varit att bygga en egen skola där vi får plats med minst dubbelt så många elever. Under 2016 började insamlingen av pengar för att kunna bygga den nya skolan. Pengarna lyckades vi samla ihop och bygget av skolan påbörjades under 2016 som stod klar 2017-05-30. Vi är otroligt stolta och glada över denna nya skolbyggnad som ska rymma 200 elever och kommer göra framtiden ljusare för många människor. 

Christopher Eslander, grundare

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Michael Kwarteng, platsansvarig och rektor

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.

Josefin Fridstrand, kommunikation

Share the amazing things customers are saying about your business. Double click, or click Edit Text to make it yours.